Snídaně

 

Mrkev obsahuje celou řadu vitamínů A, B, C, D, betakarotenů a vlákniny. Pro lepší vstřebatelnost vitamínů (rozpustných v tucích), je třeba mrkev konzumovat vždy spolu se zdravými tuky, v našem případě použijeme tvaroh a lněný olej. Mrkev se v léčitelství nejčastěji používá jako močopudný prostředek, při močových kamenech, revmatických zánětech...

Granátové jablko obsahuje velké množství minerálních látek jako hořčík, železo, vápník, sodík nebo draslík, zároveň jsou zde významně zastoupeny vitamíny typu C, B, nebo A ve formě provitamínu (karotenoidů). Granátové jablko se doporučuje především osobám, které vlivem vysoké zátěže, například sportovci, mají nedostatek minerálů. Z granátového...

Snídaně by měla tvořit 25 % Vašeho denního příjmu a nastartovat Vás na celé dopoledne. Nezapomínejte proto na ní a dejte si zdravou vyváženou snídani třeba ve formě ovesné kaše nebo celozrnného pečiva aj... Variant je spoustu, nechte se inspirovat například 100+1 recepty, kde naleznete spoustu typů na chutné a zdravé snídaně.