Tvarohovo-mrkvová pomazánka

10.01.2018

Mrkev obsahuje celou řadu vitamínů A, B, C, D, betakarotenů a vlákniny. Pro lepší vstřebatelnost vitamínů (rozpustných v tucích), je třeba mrkev konzumovat vždy spolu se zdravými tuky, v našem případě použijeme tvaroh a lněný olej. Mrkev se v léčitelství nejčastěji používá jako močopudný prostředek, při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů a zároveň nám pomáhá vylučovat z těla těžké kovy.

Ingredience

1-2 mrkve

250 g polotučného tvarohu

1 lžíce lněného oleje

1 lžička kremžské hořčice

1/2 cibule, 1 stroužek česneku

sůl, pepř

Postup

1. Mrkev nastrouháme na jemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku (nemusí být), tvaroh, olej a hořčici a důkladně promícháme.

2. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s celozrnným pečivem.

Já osobně přidávám česnek skoro všude :-) nechám ale na vás, jak kdo máte rádi.