Pikantní krůtí směs s fazolkami

13.12.2017

Zelené fazolky obsahují spoustu vitamínů od provitaminu A, vitamin K, vitamíny skupiny B, C nebo mangan, železo, draslík a hořčík. Zelené fazolky pomáhají snižovat glukózu v krvi jsou proto vhodné nejen při onemocnění cukrovkou ale také při redukčních jídelníčcích.

Postup

1. Na cibulce osmahneme na nudličky nakrájené krůtí maso, které předem osolíme a opepříme. Přidáme papriku, fazolové lusky, rajčatový protlak vodu a nastrouhaný zázvor.

2. Po změknutí masa a zeleniny směs dochutíme medem, sójovou omáčkou, trochou kurkumy a pokud je potřeba lehce zaprášíme libovolnou celozrnnou moukou pro zahuštění. Posypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží nebo quinoou.

400 g krůtích prsou

1 žlutá paprika

hrst fazolových lusků

1 cibule

1 cm zázvoru

kurkuma, sůl, pepř

na posypání sezamová semínka

2 lžíce rajčatového protlaku

3 lžíce medu

1 lžíce sójové omáčky