Ostružinové řezy

15.11.2017

Ostružiny mají vysoký obsah vitaminu C, provitaminu A, E, K, vitaminy skupiny B, vlákninu, draslík, fosfor, vápník, hořčík a železo. Ostružiny a výrobky jsou vhodné nejen při hubnutí, pomáhají při nachlazení, chrání před volnými radikály a žilním onemocněním, snižují krevní tlak, mají protizánětlivý účinek a v neposlední řadě jsou účinné při léčbě zvětšené štítné žlázy.

Ingredience

150 g špaldové mouky

50 g ovesných vloček

2 vejce

3 lžíce kakaa

2 lžíce kokosového oleje

1 lžička prášku do pečiva

špetka skořice

cca 150 ml vody

2 lžíce medu (agávového sirupu, případně stévie)

250 g polotučného tvarohu

2 vanilkové pudinky, ostružiny

Postup

1. Ovesné vločky rozmixujeme s moukou, žloutky, rozehřátým kokosovým olejem, kakaem, 2 lžícemi medu a vodou. Jemně vmícháme vyšlehané bílky, přidáme prášek do pečiva a špetku skořice. Dáme péct do menší zapékací formy vyložené pečícím papírem na 180 °C cca 15 minut. Po vychladnutí natřeme na korpus tvaroh, který dle chuti doslaďte stévií nebo trochou třtinového cukru. Do hrnku kde si budeme vařit pudink, přidáme hrstku ostružin, které rozehřejeme a rozmixujeme. K ostružinám přidáme pudink, který uvaříme spíše hustší a nalijeme na vrstvu tvarohu. Ozdobíme čerstvými ostružinami a necháme vychladnout.