Čočková polévka po indicku

17.10.2017

Oběd a večeře jsou důležitou součástí jídelníčku. Že redukční jídelníček neznamená, že si k obědu musíte dát suchou rýži a upečený kousek masa, Vám ukáži v receptech.

Postup   

1. V osolené vodě si uvaříme červenou čočku. Mezitím zpěníme cibulku na troše olivového oleje, přidáme na drobno nakrájenou mrkev, nastrouhaný zázvor a utřený česnek. Po změknutí mrkve přidáme rajský protlak, kurkumu, kmín, uvařenou červenou čočku, trochu vody a ještě chvilku povaříme. Dochutíme solí a pepřem a ponorným mixérem rozmixujeme.

Ingredience

150 g červené čočky

4 lžíce rajského protlaku

1 mrkev

1 cibule

2 stroužky česneku

olivový olej

1 cm zázvoru

1 lžičku kurkumy, 1 lžička římského kmínu

sůl, pepř, jogurt