Jahodový dort

15.03.2018

Jahody jsou velmi oblíbeným drobným ovocem u dětí ale i dospělých. Většina lidí ví, že jsou jahody bohaté na vitaminy jako je vitamín C, A, E nebo B. Málo kdo ale ví, že obsahují z 87 % vodu nebo že obsahují plno minerálních látek jako draslík, zinek, hořčík nebo vápník. Navíc díky vysokému obsahu antioxidantů podporuje vylučování škodlivin z těla, podporuje metabolismus a působí proti vzniku žlučových a močových kamenů.

Postup

1) Rozmixujeme ovesné vločky, které smícháme se špaldovou moukou, přidáme vejce, med, mléko a prášek do pečiva. Směs nalijeme do předem vymazané dortové formy a dáme péct na 180 °C na 20 minut.

2) Mezitím si připravíme krém z tvarohu a mascarpone, do kterého přidáme vanilkový cukr. Pokud chcete dietnější variantu přidejte místo vanilkového cukru stévii, kokosový cukr nebo med.

3) Po vychladnutí korpusu naneseme krém, na který navrstvíme jahody a dáme ztuhnout do lednice.

Ingredience

Korpus:

150 g špaldové mouky

50 g ovesných vloček

2 vejce

4 lžíce medu

2 lžíce kakaa

1/2 hrnku mléka

1/2 prášku do pečiva

Náplň:

400 g tvarohu

200 g mascarpone

1 vanilkový cukr

jahody