Banánovo-mrkvové řezy

07.02.2018

Banány jsou oblíbeným ovocem, které obsahuje velké množství antioxidantů a vlákniny. Mezi nejvýznamnější vitamíny a minerály, které zde najdeme, patří vitaminy B6, C, draslík, hořčík, mangan nebo měď. Draslík je důležitý pro zdravé srdce a regulaci krevního tlaku. Díky snadno stravitelným sacharidům a vysokému obsahu živin jsou ideální stravou pro sportovce nebo když s cvičením začínáte, pomáhají vám totiž snížit riziko křečí a otoků souvisejících se sportovním výkonem.  

Postup

1. Umeleme případně rozmixujeme vločky s vlašskými ořechy, přidáme celozrnnou mouku, rozmačkaný banán, nastrouhanou mrkev, 2 lžíce kokosového oleje, 2 vejce, skořici, prášek do pečiva, med a zalijeme hrníčkem vody. Důkladně promícháme a nalijeme do menšího pekáče vymazaného kokosovým olejem a vysypaným kokosem.

2. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 30 - 40 minut. V kastrůlku rozehřejeme ingredience na čokoládou polevu a zakápneme. Necháme vychladnout a podáváme.

Ingredience

100 g mrkve

1 banán

150 g celozrnné žitné mouky

50 g ovesných vloček

50 g vlašských ořechů

2 lžíce kokosového oleje

2 lžičky skořice

2 vejce

1/2 prášku do pečiva

3 lžíce medu

Poleva

1 lžíce kokosového oleje, 50 g hořké čokolády