Banánová kaše s granátovým jablkem

28.11.2017

Granátové jablko obsahuje velké množství minerálních látek jako hořčík, železo, vápník, sodík nebo draslík, zároveň jsou zde významně zastoupeny vitamíny typu C, B, nebo A ve formě provitamínu (karotenoidů). Granátové jablko se doporučuje především osobám, které vlivem vysoké zátěže, například sportovci, mají nedostatek minerálů. Z granátového jablka se nejčastěji využívá šťáva, dá se však využít i ve studené a teplé kuchyni.

Postup

1. Ovesné vločky, banán, 1/2 granátového jablka, chia semínka a vodu vložíme do mixéru a rozmixujeme.

2. Kdo má raději kaši teplou může přihřát. Zdobíme strouhaným kokosem a granátovým jablkem.

Ingredience

100 g ovesných vloček

100 ml vody

1 banán

1/2 granátového jablka (část si necháme na ozdobení)

1 lžička chia semínek

na posypání strouhaný kokos