Avokádová pomazánka s lněným olejem

23.01.2018

Avokádo je ovoce bohaté na vitamíny C, E, K, H, B a minerály jako je například draslík, železo, fosfor nebo magnezium. Když se řekne ovoce většinou si představíme sladkou chuť zralého banánu, jablka apod. Avokádo však oproti běžně dostupným druhům ovoce obsahuje cukry v mizivém množství, vykompenzované velkým množstvím "zdravých" tuků. Studie prokázaly, že konzumace avokáda pomáhá snižovat cholesterol a krevní tlak, což je hlavní rizikový faktor infarktu myokardu. Zároveň je neodmyslitelnou součástí každého zdravého a dietního jídelníčku a to nejen díky jeho obsahu vlákniny, ale i díky tomu že pomáhá snižovat výkyvy hladiny cukru v krvi.

Postup

1. Avokádo rozmačkáme v misce vydličkou, přidáme utřený stroužek česneku, nadrobno nakrájenou polovinu malé cibule, lžíci lněného oleje, sůl, pepř a jogurt a důkladně promícháme.

2. Podáváme s celozrnným pečivem

Ingredience

1 zralé avokádo

1 stroužek česneku

1 lžíce lněného oleje

1/2 malé cibule

2 lžíce jogurtu

sůl, pepř